Lifesaving Team

Reddingsbrigade 's-Hertogenbosch heeft een Lifesaving wedstrijdteam. Lifesaving is een spectaculaire sportvorm die is afgeleid van het echte reddingswerk in zeeën en oceanen over de hele wereld. Van Australië tot Zweden nemen lifeguards deel aan zwemwedstrijden met reddingselementen. Lifesaving Team ’s-Hertogenbosch neemt met zowel een dames- als een herenteam deel in de nationale competitie.

Lifesaving is een aantrekkelijke sport, waarin een combinatie van techniek, tactiek, kracht en snelheid het resultaat bepalen. Wereldwijd beoefenen tienduizenden mensen in meer dan 80 landen deze sport. De sport heeft een Olympische nominatie en Nederland draait mee in de wereldtop! In 2016 werd in Noordwijk (outdoor) en Eindhoven (indoor) het wereldkampioenschap Lifesaving gehouden, in 2018 wordt het stokje overgedragen aan Adelaide (AUS).

Voor Reddingsbrigade ‘s-Hertogenbosch is het wedstrijdteam een derde pijler naast het opleiden (ZwemABC, Reddingsopleidingen) en de waterhulpverlening (evenementenbewaking, strandwacht). Het Lifesaving Team ’s-Hertogenbosch kan nog groeien om zo met meer teams en op meer onderdelen uit te kunnen komen. Zo is er in de zomermaanden een aparte competitie in buitenwater met het spectaculaire onderdeel ‘rescue boards’, waarbij met een speciale surfplank een drenkeling gered moet worden.

Reddingsbrigade 's-Hertogenbosch heeft twee lifesavingteams. Van 20.15 tot 21.00 uur zijn de trainingen voor de leeftijd jonger dan 14 jaar. Van 21.00 tot 21.45 uur zijn de trainingen voor 14 jaar en ouder. Alle trainingen voor de wedstrijdgroep zijn op dinsdagavond in het wedstrijdbad van het Sportiom te 's-Hertogenbosch. 

Wil je een keer meedoen met ons team? Neem dan contact met ons op!

 lifesaving team

Reddingsbrigade Nederland

Reddingsbrigade 's-Hertogenbosch
Tweeberg 78
5246 XN 's-Hertogenbosch


Google+

ANBI